Militracks 13-16/5 2022

Pansarresor tillhör favoriterna hos mina resenärer och jag har besökt Tank Fest och War & Peace Revival flera gånger, men det finns flera liknande event som jag inte har arrangerat resor till och en av dem är Militracks.
Den arrangeras andra helgen i maj varje år i södra Holland i Overloon, som även har Hollands största Museum som behandlar Andra Världskriget.
Hösten 1944 mellan Market Garden och Ardenneroffensiven utspelades här hårda strider med tyska, amerikanska och engelska förband inblandade. Under denna helg visas världens största samling av rullande tyska fordon från WWII upp som kör runt i en slinga på ca en kilometer, där du kan gå runt, fota och filma dessa häftiga fordon allt från motorcyklar, Opel Blitz lastbilar, halvbandfordon, pansarskyttefordon till rena stridsfordon. Det bästa är förstås att du mot en summa kan åka med dessa fordon runt slingan och njuta av dessa orginalfordon.
Dessutom har de gästfordon från andra pansarmuséer och tidigare har det bl.a varit Panther och Kungstiger.
Givetvis finns det försäljning av böcker, dvd, militaria mm, dryck och mat till försäljning. Du har även tillträde till muséet under båda dagarna. Utöver dessa två späckade dagar ska vi även detaljstudera de våldsamma striderna runt Overloon där Kampfgruppe Walther och Panzerbrigade 107 stred mot en engelsk och en amerikansk pansardivision samt infanteriförband.
Resan är en fyradagarsresa med flyg till Bryssel där två dagars inträde till uppvisningarna och muséet ingår

GENOMFÖRD
I priset ingår:
– Flyg Tur och Retur Arlanda/Landvetter/Kastrup – Bryssel Zaventem
– Tre övernattningar med halvpension med del i tvåbäddsrum
– Två dagars inträde till Militracks inkl muséet
– Guidning om striderna vid Overloon 1944
– Alla busstransporter utom ev egna utflykter
– Studiematerial