civil-war-battle

Civil War West 8-19/4 2024

Resan behandlar några av de viktigaste slagen på den västra krigsskådeplatsen under inbördeskriget. Det var här som Ulysses S Grant presenterade sig och vann flera lysande segrar samtidigt som ingen unionsgeneral på den östra krigsskådeplatsen skördade några lagrar utan regelbundet avskedades av Lincoln. Vi rör oss huvudsakligen i Tennessee, men även norra Georgia och Alabama. Resan äger rum under totalt 12 dagar inklusive flyg.
Höjdpunkter
– Slaget om Fort Donelson i februari 1862, där Grant presenterade sig och vann en viktig seger som möjliggjorde fortsatt framryckning söderut i Tennessee. Framryckningen genom Tennessee genomfördes som amfibieoperationer och möjliggjordes genom erövringen av Fort Donelson.

– Slaget om Shiloh april 1862, ett av de blodigaste slagen under inbördeskriget där Grant var mycket nära att besegras av sydsidans överraskande anfall under första dagen och tillfrågat om läget sa: ” We´ll lick them tomorrow though
Slagfältet påminner i storlek om Antietam med skillnaden att hela området är National Park. Det var ett av de viktigaste slagen på den västra krigsskådeplatsen och sydsidans största möjlighet till seger. Slagfältet är, liksom de andra slagen vi besöker, nationalpark där terrängen ser ut precis som den gjorde i april 1862. Mycket välordnat med besökscentrum, shop med filmer och böcker, en film om slaget visas och broschyrer om olika turer på slagfältet.  

– Slagen vid Chickamagua och Chattanooga, dubbelslag söder Nashville hösten 1863, där syd vann det första slaget. Striderna vid Chickamagua är det tredje blodigaste slaget under inbördeskriget och nationalparken är ungefär lika stor som Shiloh. Ett bortglömt slag som tillsammans med Chattanooga fick stor betydelse för striderna i väster.
– Slaget vid Stones River utspelades i mellersta Tennessee mellan 31 december 1862 och 2 januari 1863

– Memphis med Elvis Graceland, Sun Studios, pulsen på Beale Street, men även Martin Luther King muséet och en möjlig båttur på Mississippi, ja nog finns det att göra. Med två nätter så hinner du med en del.
– Nashville, countrymusikens mecka, ingår även i resan med två nätter. RCA-Studios, där Elvis, David Bowie och Dolly Parton m.fl. spelade in skivor och Countrymuséet. Broadway är musikgatan där du bara kan slinka in, lyssna på musik, ta en öl och en bit mat eller bara lyssna. Passar inte musiken går du till nästa ställe. Ett krigsmuseum, countrymuseum, lämningar från inbördeskriget finns även på plats
– Öl och destillerade drycker kommer vi givetvis att provsmaka under resan för dem som så önskar

Pris: 22.950:- Följande ingår i priset:

  • Flyg Arlanda – Nashville Tor (Viss möjlighet att ansluta från Landvetter och Kastrup)
  • Alla transporter i USA
  • Två hotellnätter i vardera Nashville, Memphis och Corinth, tre i Chattanooga och en nära Fort Donelson
  • Flera middagar/luncher
  • Ev inträden till slagfälten
  • Studiematerial
  • Besök destilleri och bryggeri

2 platser kvar