MILITÄRHISTORISK HELG 6-7/2

Åter använder vi oss av Rosersbergs konferensanläggning för den Militärhistoriska Helgen.
Den äger rum från klockan 13.00 på lördag till kl 12.00 på söndag. Rosersberg ligger norr om Stockholm nära Arlanda och med pendeltågskommunikation.

I programmet ingår som vanligt fyra spännande föredrag av olika föredragshållare.

GENOMFÖRD

I priset ingår:
– Fyra olika föredrag
– Två luncher, middag, frukost samt två fika
– En övernattning på konferenscentret Tre Liljor vid Rosersberg (enkelrum med delad toalett och dusch)
– Välkomstdrink
– Information om 2016 och 2017 års resor
– Bok- och filmbytarmarknad
– Tillgång till puben

Föredragshållare:

– Ove Pappila håller föredrag om engelsk operationskonst under Första Världskriget delvis kopplat till Ypernslagen. Ove är som de flesta känner till mycket kunnig i Första Världskriget och har forskat mycket och dessutom varit guide på två av mina resor, nämligen Somme 1916 och Verdun 1916. Jag ser mycket fram mot hans föredrag inte minst därför att Ove är även guide på Ypernresan 15-18/4.

– Petter Kjellander håller föredrag om striderna i Kurland 1944-45 kopplat till de Lettiska SS-divisionerna. Petter har forskat mycket om striderna i Narva och givit ut två böcker på SMB förlag om detta. Han studerar nu striderna i Kurland med speciellt fokus på 15.- och 19. lettiska divisionerna. Han har massor av helt unikt material i detta ämne. Det blir säkert lite bakgrund till förbanden, striderna med ögonvittnesskildringar och mycket annat. Petter är även guide på en kommande Kurlandresa.

– Lennart Westberg berättar om svenska krigsfrivilliga under 100 år. Lennart är en känd författare och har bl.a givit ut flera böcker om svenska frivilliga. Hans senaste bok är nyss släppt och heter Svenska Frivilliga 1945-2015. Han har även bidragit med kartor och dokument till Berlinresan nästa år.

– Carl-Magnus Svensson, officer, berättar initierat om den pågående svenska insatsen i Mali. Han har själv haft en ledande befattning och har säkert en hel del att berätta.

Program

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.