MILITÄRHISTORISK HELG 4-5/2

Åter använder vi oss av Rosersbergs konferensanläggning för den Militärhistoriska Helgen.
Den äger rum från klockan 13.00 på lördag till kl 12.00 på söndag. Rosersberg ligger norr om Stockholm nära Arlanda och med pendeltågskommunikation.

I programmet ingår som vanligt fyra spännande föredrag av olika föredragshållare.

Pris 1650:-

I priset ingår:
– Fyra olika föredrag
– Två luncher, middag, frukost samt två fika
– En övernattning på konferenscentret Tre Liljor vid Rosersberg (enkelrum med delad toalett och dusch)
– Välkomstdrink
– Information om 2017 och 2018 års resor
– Bok- och filmbytarmarknad
– Tillgång till puben

Föredragshållare:

– Niclas Sennerteg, känd militärhistorisk författare(Nionde arméns undergång mfl) håller föredrag om finska inbördeskriget 1918. 2017 är det 100 år sedan det självständiga Finland föddes och för det krävdes ett blodigt inbördeskrig mellan vita och röda. Som i alla inbördeskrig begicks stora grymheter och massavrättningar vanligt förekommande på båda sidor. Ett mycket intressant föredrag med en del tankeväckande utlovas.

– Johan Lupander, även han känd militärhistorisk författare (Striderna på Karelska näset 1944 mfl) håller föredrag om just de avgörande striderna på Karelska näset sommaren 1944. Hade ryssarna brutit igenom där är frågan om Finlands självständighet hade bevarats och i så fall i vilken form. Jag ser fram mot detta föredrag.

– Major Thomas Johansson, berättar om sina dramatiska upplevelser som svensk observatör i Ukraina. Han kidnappades tillsammans med några observatörer till av proryska rebeller. Ett gripande och mycket personligt föredrag utlovas.

– Johan Lupander  håller även ett föredrag om tyska Wunderwaffen.