TANK FEST 29/6 – 2/7 NYINSATT RESA

Efter nyss genomförda enkät efter War & Peaceresan fanns ett stort intresse att fullfölja med Tank Fest. Jag beslutade att lägga in den 2018 och det är redan 10 anmälda och 20 intresserade. 
War & Peace handlar mycket om stämning, mängden fordon och en enorm militariamarknad och mindre om stridsvagnar.
Tank Fest är tvärtom för här handlar det om hårdvaran, nämligen stridsvagnar. Ett stort antal klassiska stridsvagnar kör på arenan och kommenteras av en kunnig kommentator.
Vad sägs om T-34, T-55, Sherman, Comet, Centurion, Chieftain, oftast någon svenskt fordon, Panzer III, Sturmgeschutz, Jagdpanther och givetvis den legendariska Tiger I, världens enda funktionsdugliga Tiger I.
Dessutom ett antal andra fordon bl a Rolls-Royce pansarbil med original och kopior av stridsvagnar från Första Världskriget. Olika uppvisningar genomförs också och givetvis brukar någon Spitfire flyga över arenen.
Ett helt fantastiskt pansarmuseum med i princip alla klassiker. Dessutom finns till våren 2019 hela Tigerfamiljen på plats: Tiger I, Kungstiger med Porschetorn och Henscheltorn, Ferdinand och Jagdtiger.

Givetvis även reenactment, militariamarknad, bok-och dvdförsäljning, museishop, restaurang, snabbmat, öl mm.

Jag har bokat 22 rum på Ramada Encore i Bournemouth dvs samma hotell som 2015, vilket resenärerna tyckte var ett mycket bra hotell. Pubar och restauranger på gångavstånd. När anmäler DU dig?

GENOMFÖRD

I priset ingår:

  • Flyg från Arlanda/Kastrup/Landvetter T o R till London/Gatwick
  • Alla transporter i England utom ev egna utflykter
  • 3 övernattningar på hotell Ramada Encore i Bournemouth inkl frukost med del i dubbelrum
  • 2 dagars inträde till showen
  • 1 museibesök på väg från showen till flygplatsen
  • Studiematerial