Militärhistorisk Helg 8- 9 februari

Åter använder vi oss av Rosersbergs konferensanläggning för den Militärhistoriska Helgen.
Den äger rum från klockan 12.00 på lördag till kl 12.00 på söndag. Rosersberg ligger norr om Stockholm nära Arlanda och med pendeltågskommunikation.

I programmet ingår fyra föredrag av olika föredragshållare.

GENOMFÖRD

I priset ingår:
– Fyra olika föredrag
– Två luncher, middag, frukost samt två fika
– En övernattning på konferenscentret Tre Rosor vid Rosersberg (enkelrum med delad toalett och dusch)
– Välkomstdryck
– Information om 2019 och 2020 års resor
– Bok- och filmbytarmarknad
– Tillgång till pub och bastu

Mikael Lindholm fd officer, som  bl a skrivit om ledarskap och senast ”Sex dygn som skakade Sverige” och tidigare officer på Norra Smålands Regemente, I 12, beättar om sina upplevelser i Karlskrona – 84. Eldgivning, handgranateld och mycket annat intressant.

Lennart Westberg, med ett flertal publicerade militärhistoriska böcker, senast om III-SS pansarkåren, berättar om svenska frivilliga i israelisk tjänst från statens bildande till idag. Flera kända namn kan nämnas inte minst Sigvard Marjasin.

Rolf Lindén, officer och tjänstgörande i Karlskrona 1981 berättar ingående om händelserna kring U-137. Många för de flesta okända detaljer avslöjas t.ex hur många u-båtar det fanns i området

Per Iko, officer och författare. Tjänstgör på Försvarshögskolan. Har bl a publicerat Sveriges hemliga hjälp till Finland och Den okända transittrafiken: Tysk SS-bataljon korsade Sverige. Han berättar om ett myteri som ägde rum på ett sovjetiskt örlogsfartyg i Östersjön på 70-talet. 

SISTA CHANSEN. BARA 5 PLATSER KVAR

Missa inte dessa mycket intressanta föredrag.